Flic won't blink red when pressed



  • System Details
    Android Version: 7.1.1
    Android security patch level: August 1, 2017
    Device: Galaxy-Tab-A
    Model Number: SM-T350
    Bluetooth is enabled.

    I have 2 flics, one white and one black. Both do not blink red when pressed. It doesn't matter if I am trying to add them to the app (by pressing the + in the lower right of the flic application) on android or just pressing them. If I re-seat the battery then it lights up red (when apparently loading) no problem. Sometimes it will even light up red one time when pressed after it has undergone a battery re-seat. But still the app won't find it to connect it.

    These buttons have been added to same device in the past. Before I removed them recently the white one kept saying "Out of Range". I spent a good 2+hrs a week or so ago and finally got it to work but after a few hours it said "Out of Range" again.

    I would love to get these working properly. The black one was showing as "Locked" before I removed it. I think that is because it had previously been configured on my phone. Either way it won't even blink now just like the white one.

    I apologize if this was posted in the incorrect section.

    I appreciate any assistance anyone can offer.

    Please let me know if more information is needed.

    Thank You in advance!



  • I'm having similar problems that are hard to pinpoint. I recently got a 4-pack of flic buttons. I started using the green one and the blue one. The green seems to be working, but the blue stopped working after just a few uses. It had run out of battery, even though it was brand new, so I took a batter from the black one and the blue one started working again, while the black one stopped. I take it the blue button just drained the battery. It did it again with the new battery. It only worked for a few days, during which I had only pressed it half a dozen times. I'll replace the batter once more with a brand new battery, but then I'm probably going to send the button back for service.

    I also have a problem with my buttons showing as "out of range" on my phone, however when I press the green one, it does end up connecting and functioning, though often not on the first try. This is rather annoying. These buttons are supposed to add convenience and save me time, but in many instances they have actually wasted my time. Flic needs to work on reliability.


Log in to reply
 

Looks like your connection to Community was lost, please wait while we try to reconnect.